Sjefanalytiker: Dette er viktige nyheter

Senere i dag slippes viktige nyheter fra USA. Nordeas sjefanalytiker Steinar Juel forteller deg hva vi kan forvente oss.

Scanpix / Scanpix

I dagens rapport fra Nordea ber sjefanalytiker Steinar Juel leserne følge med på den amerikanske konjunkturindeksen for småbedrifter som offentliggjøres i dag.-Internasjonalt er det den amerikanske konjunkturindeksen for småbedrifter som er viktigst i dag. Indeksen utarbeides hver måned at NFIB (National Federation of Independent Business), og har vanligvis fulgt forløpet til den mer kjente ISM-indeksen, sier Juel.-Det vi opplevde i fjor og så langt i år, at ISM går kraftig opp mens NFIB-indeksen blir liggende på resesjonsnivå, har vi ikke sett før. ISM dekker i hovedsak storindustrien som har kunnet øke eksporten når USD ble svak og veksten internasjonalt tok seg noe opp igjen. NFIB-indeksen gjenspeiler nok at den underliggende situasjonen innenlands i USA er svak. Småbedriften utgjør en stor andel av amerikansk økonomi, sier sjefanalytikeren.-De siste 15 årene stod de for noe slikt som 60 prosent av sysselsettingsveksten i USA. NFIB-indeksen gikk noe opp i januar, men ligger fortsatt på resesjonsnivå, noe vi tror den vil gjøre i lang tid fremover, avslutter Juel.