Sjefanalytiker: Dette var svake tall

Nordeas sjefanalytiker Steinar Juel kommenterer mandagens nøkkeltall.

Scanpix / Scanpix

I dagens rapport fra Nordea kommenterer sjefanalytiker Steinar Juel mandagens amerikanske og norske nøkkeltall.- Alle gårsdagens amerikanske indikatorer var svake, men mye trolig på grunn av snøværet i februar. Boligentreprenørenes indeks fra NAHB falt ned igjen til 15, Empire fra New York falt til 22,9 og industriproduksjonen steg i februar med fattige 0,1 prosent fra måned til måned. Det var ventet svake tall, så dette ga ingen store markedsreaksjoner, sier Juel.- Gårsdagens norske nøkkeltall kom ut om lag som ventet; igangsettingen av boliger steg sesongkorrigert i januar, mens eksporten utenom olje, skip og plattformer nå viser klare tegn til utflating etter oppgangen i høst. Med den middelmådige veksten vi ser internasjonalt kan noe annet ikke ventes, avslutter Juel.