Sjefanalytiker: Disse tallene kan overraske

Nordeas sjefanalytiker Erik Bruce forteller hva vi kan forvente oss av dagens norske makrotall.

Publisert 10. mars 2010 kl. 09.07
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
Foto: Nordea

I dagens rapport fra Nordea forteller sjefanalytiker Erik Bruce hva vi kan forvente oss av dagens norske makrotall. KPI-tallene slippes klokken 10.00.- KPI-JAE på 1,9 prosent vil bli mottatt med et gjesp. Men inflasjonen kan overraske. Og risikoen er symmetrisk. Vi kan med rimelig forutsetninger regne oss fram til 1,6 prosent. Inflasjon på 1,6 prosent regner vi med er nok til å sende forward renter ned og NOK svakere selv om det bare er 0,1 prosent poeng under Norges Bank. To prosent eller høyere vil gi motsatt effekt, sier Bruce.- En ting som gjør oss litt usikker på markedsreaksjonen denne gangen er at samlet inflasjon kan øke til 2,8 prosent fra 2,5 prosent sist. Det er over konsensus (2,6 prosent) og langt over Norges Bank (1,6 prosent). Det er nok særlig elektrisitetsprisene som har overrasket sentralbanken på oppsiden. Vi regner med at markedet ikke bryr seg all verden om høy samlet inflasjon, avslutter Bruce.