Slik prikker han inn fulltrefferne

Peter Hermanrud har gjentatte ganger blitt kåret til Norge beste. Her avslører han noen av sine hemmeligheter.

Sjefstrateg Peter Hermanrud - Foto: Finansavisen

Aksjestateg Peter Hermanrud i First Securities forteller til e24 tirsdag hvordan han går frem for å beregne topper og bunner i aksjemarkedet.- I det korte bildet nå ser jeg på P/E (price/ earnings: aksjekurs/ inntjening per aksje). Nå handler vi i P/E-intervallet 10,5 og 12,2. Kurs/fortjeneste-forholdet ligger nå rundt 11,5, mens det under børstoppen i januar i år lå på 12,5, sier First-strategen til nettstedet.Han er klokkeklar på at man bør kjøpe på 10,5 og selge på 12,2, men innrømmer at dette intervallet ikke forteller noe om hvordan verdipapirer utvikler seg på litt lengre sikt.Hermanrud uttaler videre at det er relativt liten grunn til å vurdere inntjeningsutsikter utover innværende år.- Investorene og markedet tør uansett ikke å stole på en kraftig inntjeningsforbedring utover tolv måneder. Man tør ikke stole på at det blir bedre tre år på rad, sier Hermanrud.