Slik raket Hegnar inn kvart milliard

Hurtigruten er mandagens store vinner på Oslo Børs, med en oppgang på nærmere åtte prosent. Det er det spesielt én mann som har god grunn til å være fornøyd med.

Trygve Hegnar - Foto: Scanpix

Det norske cruise-selskapet Hurtigruten er solid på offensiven den siste tiden, og siden inngangen til 2010 har selskapet styrket seg med solide 38,96 prosent.Oppgangen fikk påfyll av drivstoff onsdag i forrige uke, da det ble klart at Trygve Hegnar, styreleder i selskapet, via sitt Periscopus AS, hadde kjøpt ytterligere 6,34 prosent av aksjene.Hegnar sitter nå på totalt 110.723.000 aksjer i selskapet, og kan til nå være meget godt fornøyd med sin investering. Etter mandagens opptur har redaktøren nemlig en papirmessig avkastning på omlag 240 millioner kroner.I midten av november klasket Hegnar drøye 250 millioner kroner i bordet for 20,01 prosent av Hurtigruten, mens han i forrige uke la ytterligere 125 millioner kroner på bordet for 26,67 millioner nye aksjer.381 millioner kroner har altså Hegnar betalt for sin aksjepost, som i dag prises til omlag 614 millioner (631 mill. på dagens høyeste omsetning på 5,7 kroner). Det gir en avkastning til nå på rundt 61 prosent.Trygve Hegnars Periscopus AS eier HegnarOnline.