Spetalen hamstrer i rakett

Kjendis-investorene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad åpner lommeboken og laster opp med Global Tender Barges-aksjer.

Investor Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix

Mandag etter børstid sendte meglerhuset Argo Securities ut melding om at en anonym kunde ville kjøpe 50,01 prosent av det tidligere riggselskapet Global Tender Barges, skriver Finansavisen onsdag.Ordren ble imidlertid trukket før Oslo børs åpnet handelen tirsdag morgen, men oppmerksomheten hadde da utløst store kjøp og rally i aksjen.Både Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad solgte seg kraftig ned i selskapet før jul, men kom tilbake med nye kjøp av GTB-aksjer tirsdag.Førstnevnte etter at selskapet hans Spencer Trading kjøpte 700.000 aksjer, noe som sendte eierandelen opp til 5 prosent.Spetalens Tycoon meldte også at det hadde kjøpt 165.548 aksjer i GTB, og dermed havnet også hans totale eierandel i selskapet over 5 prosent. GTB-aksjen endte i går opp 7,10 prosent til 4,83 kroner.Globar Tender Barges steg over 6 prosent på Oslo Børs tirsdag, og har nå hevet seg over 14 prosent på en måned.