Streik i British Airways rykker nærmere

Ledelsen i British Airways (BA) har ikke greid å bli enig med de kabinansatte i det britiske flyselskapet om nye lønns- og arbeidsbetingelser. Dermed øker faren for streik.

Ledelsen i British Airways (BA) har ikke greid å bli enig med de kabinansatte i det britiske flyselskapet om nye lønns- og arbeidsbetingelser. Dermed øker faren for streik.Streiken kan komme til å bryte ut allerede i neste uke, etter at forhandlingene mellom BA-ledelsen og de kabinansattes fagforbund Unite brøt sammen onsdag. Et overveldende flertall av de kabinansatte har tidligere stemt ja til streik.Talsmenn for Unite sa onsdag at ledelsen har avvist et nytt utspill som ville innebære at de kabinansatte godtar et kutt i lønningene på 2,6 prosent i år og avstår fra tillegg de neste to årene. Forbundet har gjort det klart at det vil skåne BA for streik i den travle påsketiden. (©NTB)