Super-forvalter slutter - har sopt inn 150 mill.

Tirsdag ble det klart at forvalter Filip Weintraub forlater Skagen Fondene. Men han går aldeles ikke tomhendt ut dørene.

Filip Weintraub - Foto: Finansavisen

Filip Weintraub har vært forvalter i det toppratede aksjefondet Skagen Global i ni år, men slutter nå for å fokusere på absolutt meravkastning i mindre skala, i første omgang ham selv og et par venner, skriver Finansavisen onsdag.Og Weintraub har god grunn til å være fornøyd med egen innsats. Beregninger viser nemlig at forvalteren har tatt ut over 150 millioner kroner i utbytte i Skagen i perioden 2004-2009.De høye utbyttene er resultater av vellykket forvaltning og resultatavhengige bonuser. Siden oppstart i 1997 har Skagen Global hatt en årlig avkastning på 16,8 prosent, mot litt over null i referanseindeksen.Les hele saken i onsdagens utgave av Finansavisen.