Tar Acta inn for svenske domstoler

Acta faller på Oslo Børs.

Foto: Scanpix

Etter en ny avstemning i foreningen 'Grupptalan mot Acta' er det klart at gruppen går videre til domstol, melder E24.se.Prosessen blir i form av en "massrettegang" og ikke, som tidligere antatt, som gruppesøksmål.I skrivende stund faller Acta 6,8 prosent på Oslo Børs.Ifølge SIX News reagerte Bengt Mattsson - formann i interrimstyret for gruppesøksmålet mot Acta - forrige uke sterkt på at Sverige bankklagenemnd, ARN, mener at Acta ikke kan holdes ansvarlig for rådgivningen knyttet til obligasjonskjøp i Lehman Brothers.Da sa han ifølge nyhetsbyrået TT at de vurderer massesøksmål.Informasjonssjef Rune Wangsmo i Acta sa til SIX News forrige uke at han ikke frykter et slikt søksmål:- Vi gjør ikke det. Det har vi sagt i ett og et halvt år nå. Vi var ansvarlig for rådgivningen og har hele tiden sagt at rådgivningen var god. Det bekrefter ARN med den beslutningen. Vi kan ikke lastes for at Lehman Brothers gikk konkurs, men det er veldig kjedelig at det skjedde. Når det skjedde var det ikke vår skyld. Vi har også gjort oppmerksom på risikoen knyttet til å investere i disse produktene.