To oljemygg til topps på børsen

Oslo Børs sliter med å finne den blå sti torsdag. I toppen av vinnerlisten finner vi imidlertid en duo som stiger over 10 prosent. Slik ser det ut på børsen akkurat nå. (Oppdatert kl. 10.30)

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs sliter foreløpig med å riste av seg den røde fargen torsdag. Drøye en og en halv time etter åpning er hovedindeksen ned 0,10 prosent til 372,75.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,38 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger mest finner man Eltek, RXT og Artumas Group. Førstnevnte haler i land ny kontrakt torsdag, mens de to sistnevnte stiger over 10 prosent.På den andre siden av skalaen befinner blant annet AkerBioMarine, Apptix og Aker Floating Production seg. Førstnevnte falt kraftig også onsdag, og har nå dalt nærmere 50 prosent så langt i 2010.Oljeprisen faller etter stigning onsdagOljeprisene faller noe tilbake torsdag morgen og WTI-oljen handles rundt en dollar lavere per fat enn da Oslo Børs stengte sine dører onsdag.Oljeprisene hevet seg betydelig etter at det amerikanske energidepartementet offentliggjorde lagerrapporten klokken 16:30 norsk tid onsdag.Etter stengetid på Oslo Børs falt imidlertid prisen på olje noe. Det var uventet stort trekk i destillat- og bensinlagrene i USA i forrige uke, mens byggingen av råoljelagre var mindre enn ventet. Samtidig falt raffineriutnyttelsen mer enn forventet.Brent for levering i april omsettes nå for 80,22 dollar per fat - ned 0,32 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,30 prosent og omsettes for 81,84 dollar.- Vi er i den høye enden av prisskalaen som olje har blitt handlet i den seneste tiden, og dette er en av grunnene til at olje faller litt tilbake. Det er ingen tvil om at etterspørselen i USA er fortsatt svak, og det ser ut til å være sakte fart i den økonomiske bedringen, uttaler råvarestrateg David Moore hos Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg.Statoil faller torsdag 0,50 prosent til 138,80 kroner. Blant de andre store og mest omsatte er det oppgang blant annet for Frontline, Storebrand, RCCL og Yara, mens dnB NOR, Seadrill, Norsk Hydro og Telenor faller så langt.Vinner- og taperaksjer Vinnerne på Oslo Børs akkurat nå er oljemyggene Artumas Group og RXT, som stiger henholdsvis 11,52 prosent og 10,20 prosent.Cecon stiger 4,44 prosent til 0,94 kroner. Eltek er opp 8,05 prosent til 3,22 kroner på ny kontrakt , mens Crew Gold hever seg 3,87 prosent til 1,61 kroner.Biotec Pharmacon er også langt oppe på vinnerlisten fra start, sammen med Inmeta, Questerre og PA Resources.Taperlisten toppes onsdag som torsdag av Aker BioMarine, som faller ytterligere 7,89 prosent til 5,25 kroner.En analytiker uttaler til Finansavisen torsdag at aksjen neppe er verdt mer enn 1 kroner. Røkke-aksjen har nå falt nærmere 50 prosent siden årsskiftet.Repant faller 3,33 prosent til 0,58 kroner mens Apptix er ned 4,76 prosent til 1,80 kroner.Motgang er det torsdag også for Goodtech, Aker Floating Production, Olav Thon Eiendomsselskap og Axis-Shield.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.