"Tøffe-Tom" om dotcom-hysteriet

Det er 10 år siden dotcom-hysteriet nådde sitt klimaks. -Nå i dag vet jeg at det var da jeg var dum, sier "Tøffe-Tom" Adolfsen.

Tom Adolfsen - Foto: Finansavisen

På slutten av 1990-tallet var Tom Adolfsen en av de mest profilerte sjefene i IT-bransjen. "Tøffe-Tom" bygget Merkantildata til å bli et selskap med milliardomsetning, og for ti år siden hadde det en prislapp på 14 milliarder kroner. Så gikk det nedover.- I etterpåklokskapens lys ser jeg at jeg kjøpte selskaper til alt for høye priser, rett før det smalt. Jeg hadde bygget en tradisjonell business over flere år, men plutselig ble andre 100 ganger mer verd på 10 prosent av tiden. Da tror du til slutt at det kan jo ikke være slik at alle andre er dumme, men ikke jeg, sier Adolfsen til dn.no.- Nå i dag vet jeg at det var da jeg var dum, avslutter Adolfsen.