Toppsjef går - aksje faller

Sjefen for solenergiselskapet Q-Cells går av. Aksjen faller markant.

Foto: Scanpix

Solenergiselskapet Q-Cells administrerende direktør Anton Milner går av med umiddelbar virkning og erstattes av finansdirektør Nedim Cen. Cen vil holde begge posisjonene.Det melder selskapet i en pressemelding torsdag. Milner vil fortsette som en rådgiver for selskapet.Aksjen faller fem prosent. Dette kan også ha sammenheng med at HSBC nedgraderer Q-Cells fra nøytral til undervekt og kutter kursmålet fra 16 til 14 euro. Dette skjer på grunn av svake foreløpige 2009-tall fra selskapet til tross for et etterspørselsrally mot slutten av fjoråret.HSBC mener selskapets balanse er svak og mener de kan trenge ytterligere kapital de neste 12 månedene. I tillegg er det vanskelig å vite utsiktene til selskapet fordi de ikke kom med noen guding for 2010 på grunn av lav visibilitet på prisingen i andre halvår.HSBC ser for seg et stabilt første halvår gitt stabiliseringen av solcelleprisene på grunn av fortsatt sterk etetrspørsel fra Tyskland, men spår prispress i andre halvår.