USA-børsene har snudd opp

Investorene på Wall Street så misfornøyde ut, men ser lysere på det nå. Vinneren flyr opp 8-9 prosent. Følg utviklingen her (oppdatert 18.36).

Illustrasjonsfoto AP Photo/Richard Drew

Stemningen har tatt seg ytterligere opp på Wall Street, på 1-årsdagen for bunnoteringen under resesjonen.Dow Jones og S&P 500 stiger 0,4-0,5 prosent, mens Nasdaq avanserer 0,76 prosent.Fly- og transportaksjer bidrar positivt, etter uttalelser fra finansdirektøren i United Airlines om at selskapet ser "klare tegn" på at økonomien henter seg inn. Aksjen stiger 8,5 prosent til 19 dollar.Klokken 16.52De tre nøkkelindeksene har nå krøpet over i positivt terreng.Dow Jones og S&P 500 er begge opp rundt 0,2 prosent, mens Nasdaq avanserer 0,5 prosent.Åpningen Det har vært en rød start på det amerikanske aksjemarkedet. Tre minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått ned 0,19 prosent og står i 2.327,70 poeng mens Dow Jones står i 10.542,24 poeng etter en nedgang på 0,10 prosent.Utviklingen kan du følge her.Detaljhandelen stigerFerske tall offentliggjort tirsdag viser at den amerikanske detaljhandelen var opp 2,9 prosent på ukebasis per 6. mars. Det er den ukentlige detaljhandelsrapporten fra ICSC-Goldman Sachs' som viser dette.På årsbasis hevet detaljhandelen seg med 3,4 prosent.Forrige uke var omsetningen ned 0,8 prosent på ukebasis, og opp 0,7 prosent over året.