- Vi føler oss rett og slett som gisler

- Det de gjør nå er i holde 15.000 ansatte som gisler, uttaler norsk leder torsdag. Uroen i SAS fortsetter.

Foto: Scanpix

Leder John Lyng i Norsk Kabinforening, den største fagforeningen i SAS i Norge, er sint på vegne av sine 1.000 medlemmer, skriver Finansavisen torsdag.- Vi er mildt sagt forskrekket over den harde linjen fra dansk kabinpersonale i forhandlingene om kostnadskutt. De holder vel 15.000 SAS-ansatte som gisler, tordner Lyng.Rundt 6.000 piloter og kabinansatte i konsernet er forespeilet kutt av 500 millioner svenske kroner i personalkostnader. Danske kabinansatte i SAS er alene om knallharde motkrav for å delta.De syv andre organisasjonene har akseptert kutt innen fristen. De tre skandinaviske statene har satt kostnadskuttene som en betingelse for å delta med halvparten av emisjonsbeløpet på 5 milliarder svenske kroner i slutten av april.Les hele denne saken i torsdagens utgave av Finansavisen.