- Viktig steg mot Storebrand-fusjon

Gjensidige skal bli ASA, og børsnoteres. Analytiker tror Storebrand-fusjon nærmer seg.

Konsernsjefen i Gjensidige,Helge Leiro Baastad - Foto: Finansavisen

Tidligere i dag ble det kjent at styret i Gjensidige Forsikring BA anbefaler generalforsamlingen å vedta omdanning av selskapet til aksjeselskap (ASA). Samtidig ber styret administrasjonen om å starte forberedelsene til en børsnotering av selskapet i løpet av 2. halvår 2010.ABG Sundal Collier mener dette er et viktig steg på veien mot en mulig fusjon med Storebrand.- Et gjensidig eid selskap kunne ikke fusjonert med Storebrand i dag, så dette er et viktig steg på veien mot en mulig fusjon, sier analytiker Jan Erik Gjerland til Reuters.Gjensidige er største eier i Storebrand med nesten 25 prosent av aksjene. De to har tidligere forsøkt å fusjonere - uten hell.Storebrand stiger én prosent til 48,18 kroner på Oslo Børs.