Yara drar børsen opp

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger i tidlig handel. Yara spretter opp 5 prosent etter Terra-avklaring. SAS flyr opp 10 prosent etter full enighet med de ansatte (oppdatert 09.10).

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Etter tre minutters handel på Oslo Børs var hovedindeksen opp 0,66 prosent til 372,15. Klokken 09.10 hadde markedet steget enda mer - 0,82 prosent. Etter 25 minutters handel er hovedindeksen op 0,71 prosent.Yara gir opp Terra Yara er som ventet i overskriftene etter at selskapet i dag trakk seg fra kampen om Terra Industries . I går kveld meldte også Agrium at de ikke vil forfølge sitt tilbud om å kjøpe CF Industries - som nå vil overta Terra.Yara stiger 5,8 prosent til 235,10 kroner. Volumet er på 342 millioner kroner - suverent størst så langt.Full enighet i SAS SAS melder i dag om oppnådd enighet med alle fagforeninger. De nye avtalene er ventet å gi årlige kostnadsbesparelser på 500 millioner svenske kroner.Denne enigheten var ett av vilkårene hovedeierne stilte for å delta i den rettede emisjonen.Aksjen stiger 8,6 prosent til 2,40 kroner.Flat oljeprisOljeprisen viser små svingninger fredag morgen. Brent-oljen går for 80,32 dollar fatet, opp marginale tre cent i dagens handel. WTI-oljen er opp ni cent til 82,20 dollar fatet.Det er litt opp fra nivåene da Oslo Børs stengte torsdag - 80,07 og 81,87 dollar fatet for hhv. Brent og WTI.Statoil-aksjen faller 0,36 prosent til 136,70 kroner.Andre vinnere I selskap med Yara og SAS på vinnerlisten er Nutri Pharma, med en oppgang på 5,8 prosent. TTS og "gamle Crew" (CRU) er opp hhv. 3,1 og 3,6 prosent.PCI Biotech avanserer 8,4 prosent.Blant tungvekterne er det få store positive utslag utover Yara og SAS. REC, Frontline, Storebrand, Golden Ocean og Sevan Marine stiger 1-2 prosent. Sistnevnte kan nå gå mot ny kontrakt i Kina.Topper kort taperliste En ganske kort taperliste toppes av Transeuro, som faller 7,9 prosent. Selskapet meldte i dag at det utvider tegningsperioden for utstedelsen av obligasjoner for 75-130 millioner kroner til 19. mars klokken 16.00.Transeuro vil med dette gi investorer nok tid til å vurdere investeringen.Norske Skog faller 3,3 prosent, mens Røkkes krillsatsing Aker Biomarine så langt i dag trekker ned 3,1 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.