Yara klar for nytt gigant-kjøp?

Fredag ble det klart at Yara ikke øker budet på Terra Industries. Men vil Yara nå brette opp ermene og skaffe seg en annen konkurrent?

Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix

Gjødselselskapet Yara International var ikke klar over at Agrium ville trekke sitt bud på CF Industries under torsdagens styremøte, der man bestemte seg for å ikke øke budet på Terra Industries .Dette uttaler selskapets IR-direktør Torgeir Kvidal til TDN Finans fredag.- Vi har gjort en vurdering basert på om vi mente det var lønnsomt å øke budet. Vi har konkludert på egenhånd, sier Kvidal.Det har tidligere versert ryktert om at Yara var interessert i å kjøpe aktøren Agrium. Det viser seg nå ikke å stemme. Det var derimot selskapet Saskferco Yara snuste på, og som de endte opp med å kjøpe.- Vi har alltid sagt at USA er et marked vi ønsker å vokse i. Vi ser på muligheter for både organisk vekst og stegvis vekst. Vi tror at det vil komme muligheter over tid. Vi følger markedet nært fremover også, sier Kvidal.