- Yara vil trolig ikke matche bud

- Det var ikke overraskende at Terra fant CF sitt bud bedre enn Yara sitt bud, er Yara-analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnse.n

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad (i midten) i Yara International før presentasjonen av resultatet for 4. kvartal 2009. Michael Bennett fra Terra Industries Inc til høyre. Foto: Berit Roald / Scanpix

Yara har i dag mottatt melding fra Terra Industries om at budet fra CF Industries etter Terras syn er et bedre tilbud enn fusjonsavtalen signert 12. februar av Yara og Terra.- Det var ikke overraskende at Terra fant CF sitt bud bedre enn Yara sitt bud, er Yara-analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities til SIX News.Yara har nå fem virkedager på matche eller overgå budet fra CF.- Det tror jeg ikke kommer til å skje. Jeg finner budet for høyt til det Yara kan forsvare, men på den annen side er det strategisk viktig og riktig. Til dagens pris mener jeg allikevel at Yara må gi seg.- Hvor negativt er det for Yara at Terra-oppkjøpet kan se ut til å glippe?- Strategisk er det synd, men til prisen som nå ligger på bordet synes jeg ikke det er så dumt - budet fra CF er for høyt og jeg synes vel også at Yaras første bud var i den øvre enden av det selskapet kunne forsvare, svarer Bjørnsen.Yara ga et bud på 41,10 dollar per Terra-aksje med oppgjør i cash, mens CF har gitt et bud på 47,40 dollar per aksje hvorav 37,15 dollar var cash, mens den resterende delen var 0,0953 CF-aksjer per Terra-aksje.Tidsfristen for å gi et like godt tilbud vil utløpe 17. mars klokken 17.00 New York tid. Dersom Terra avslutter fusjonsavtalen med Yara under slike omstendigheter, har Yara krav på en oppbruddsgodtgjørelse på 123 millioner dollar.