Børsen holder seg i rødt

Motvinden på Oslo Børs har ikke løyet nevneverdig utover ettermiddagen. Hydro, Seadrill og Frontline tynger, mens myggene dominerer i topp og bunn.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs følger de europeiske børsene ned tirsdag ettermiddag, og er i øyeblikket ned 1,13 prosent til 383,78.Alcoa-effekt for Hydro Hydro er blant flere tungvektere som tynger markedet, og faller 1,8 prosent til 45,62 kroner. Analytikerne skylder på Alcoa. Aluminiumsgiganten la etter børsslutt i USA i går frem et resultat på minus 201 millioner dollar, tilsvarende 20 cent per aksje.Eksklusive engangseffekter, ble resultatet fra videreført virksomhet 10 cent per aksje, mot ventet 11 cent.Inntektene beløp seg til 4,89 milliarder dollar, mot 4,15 milliarder dollar året før og ventet 5,2 milliarder dollar.Ikke direkte sammenlignbare Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities advarer imidlertid mot å legge for mye i kursfallet - og sammenligningen mellom Hydro og Alcoa.- Den største forskjellen mellom Alcoa og Hydro er at Alcoa selger aluminium på spot, mens Hydro selger på tre måneders kontrakter. Dermed vil ikke de to selskapenes resultater være direkte sammenlignbare, sier han til SIX News.Andre svake tungvektere Øvrige tungvektere som trekker ned er først og fremst Acergy, Frontline og Storebrand - alle ned drøye 3 prosent. Yara, Subsea 7 og PGS er ned 2-3 prosent.Seadrill er suverent mest omsatt etter emisjonen (2,46 milliarder), og faller 1,5 prosent til 149,40 kroner.Etter børsslutt mandag ble det kjent at Seadrill vil kjøpe opp Scorpion Offshore. Sistnevnte stiger 3,3 prosent så langt.Oljeprisen trekker noe ned i dagens handel, og Statoil faller 1,1 prosent til 143 kroner.Disse faller mest Dolphin Interconnect Solutions og Solvang topper taperlisten med fall på hhv. 18,8 og 15,9 prosent, men vi minner om at dette er basert på kun én omsetning for begge aksjene. Navamedic følger nærmest med minus 12,6 prosent.PA Resources faller 9,1 prosent til 20 kroner, mens "gamle Crew" (CRU) faller like mye til 1,99 kroner.Disse stiger mest I toppen av vinnerlisten finner vi også tynt omsatte aksjer.Oslo Axess-noterte Aqua Bio Technology er helt øverst med pluss 43,1 prosent. American Shipping Company, Flex LNG og Eidsiva Rederi stiger hhv. 5,4, 7,7 og 8,5 prosent.I disse fire relative vinnerne er det gjort totalt 19 handler så langt.Vi merker oss ellers at Seabird trekker opp 5 prosent, mens Opera og Fornebu Utvikling stiger 2,4-2,8 prosent. I går ble det kjent at Øystein Stray Spetalen har gått inn i sistnevnte.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs