Børsoppgang i Asia - stort sett

Shoppingtallene fra USA gleder også investorene i Asia. Men i Tokyo og Seoul er pessimistene i flertall. Følg utviklingen her.

Foto: AP
Børs

De fleste Asia-børsene stiger fredag morgen, og investorene gleder seg over gårsdagens sterke shoppingtall fra USA. Salget i 31 amerikanske kjeder steg ni prosent i mars, den største oppgangen siden mars 1999, viser tall fra International Council of Shopping Centers.Tallene styrket troen på den økonomiske gjeninnhentingen i USA, og bidro å løfte Wall Street fra minus til pluss torsdag.Shanghai-børsen, målt ved Shanghai Composite-indeksen, stiger 0,5 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong legger på seg 1,2 prosent. Den indiske Mumbai-børsen er opp 0,8 prosent.Unntakene er Japan, der Nikkei og Topix er såvidt ned, og eksportører som Canon, Kyocera og Honda Motor faller. Kospi-indeksen i Seoul trekker ned 1,3 prosent, og her bidrar en sterkere won til å senke interessen for tunge eksportører. Usikkerheten rundt Hellas bidrar også til å tynge markedene.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs