Derfor stiger oljeprisen

Oljeprisen stiger mandag formiddag. Analytiker peker på to støttende faktorer.

Port Arthur oljeraffineri i Texas - Foto: Shell
Børs

Oljeprisen holder seg på offensiven mandag formiddag. En svakere dollar og høy kinesisk råolje-import i mars bidrar til den gode stemningen i oljemarkedet.Dagens gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnline TV er for øvrig oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets. Temaet vil naturligvis være oljeprisen. Sendingen starter som vanlig klokken 16.05.Samtidig har EU blitt enige om et kriselån til Hellas. Statsminister Giorgos Papandreou håper redningspakken, som han kaller "et ladet våpen som ligger på bordet", vil stoppe de stigende lånekostnadene og gi regjeringen tid til å implementere kuttene. Det melder Bloomberg News ifølge SIX News.WTI mai-olje stiger 45 cent til 85,37 dollar fatet, mens Brent-oljen klatrer 61 cent til 85,44 dollar fatet.- To ting støtter oljen: Den svakere dollaren etter redningspakken for Hellas, og de veldig sterke import-tallene fra Kina, sier råvareanalytiker Eugen Weinberg i Commerzbank til Reuters.- Kina er den viktigste driveren for råvarer i øyeblikket, ettersom landet er den største etterspørselskilden, legger han til.

Nyheter
Børs