- Ingen reprise av 1929-depresjonen

Federal Reserve ser for seg en BNP-vekst på tre prosent i 2010 og 2011.

Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix
Børs

Sentralbanksjef i USA Ben Bernanke sier i en tale fredag morgen at verdensøkonomien ikke vil oppleve en reprise av den store depresjonen i 1929.Det melder Dow Jones Newswires.I en tale torsdag kveld sa Narayana Kocherlakota, sentralbanksjef for Federal Reserve Bank of Minneapolis, at USAs økonomiske vekst, målt som BNP, vil ligge på tre prosent i 2010 og 2011.- Inflasjonen i verdens største økonomi er begrenset og vil fortsette å være det, selv om den selvsagt er avhengig av penge- og finanspolitikken, sier han.Federal Reserve vil att kjerneinflasjonen skal ligge i spennet 1,5-2,5 prosent, ifølge sentralbanksjefen.Han tror også at boligmarkedet vil hente seg inn igjen og ønsker særlig de gode nyhetene fra arbeidsmarkedet velkommen, selv om utsiktene for nyansettelser ikke er særlig gode. Arbeidsløsheten er antatt å ligge på ni prosent ved utgangen av 2010 og deretter falle til åtte prosent ved utgangen av 2011.

Nyheter
Næringsliv