Aksjesjef: Usikkerheten råder

-Jeg tror vi fortsatt må leve med usikkerheten, sier aksjesjef Paal Karstensen. Svingningene er store på Oslo Børs.

Aksjesjef i DnB NOR Markets Paal E. Karstensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Børs

Oslo Børs opplevde i går sitt største fall så langt i år. I helgen måtte den spanske sentralbanken ta kontroll over sparebanken CajaSur, og redningsaksjonen førte til nye bekymringer hos investorene.- Problemene i Spania setter igjen i gang diskusjonen rundt motpartsrisikoen forbundet med finanssektoren i eurosonen, da spesielt eksponeringen mot Piigs-landene og risikoen forbundet med det enkelte lands gjeld, sier Karstensen. Hvilket omfang problemene har, er fortsatt uvisst. - På grunn av manglende visibilitet er usikkerheten stor, sier Paal Karstensen, aksjesjef i DnB NOR Markets, til Finansavisen- Jeg tror vi fortsatt må leve med usikkerheten, inntil man ser hvordan tiltakspakkene fra EU slår inn både for finansnæringen, etterspørselssituasjonen og den fremtidige veksten, avslutter Karstensen.I dag ser situasjonen litt lysere ut da hovedindeksen klatrer 3,57 prosent til 343,63 poeng.

Nyheter
Børs