Aksjestrateg om det stygge fallet

Oslo Børs stuper fem prosent. Aksjestrateg Erik Roland i Nordea kommenterer.

Foto: iStockphoto
Børs

Oslo Børs stuper nye fem prosent. Det betyr at hovedindeksen nå er nede i 327,12. Nok en gang er det frykten for at gjeldsutfordringene i eurosonen skal hemme den globale veksten som sender Oslo Børs rett ned.I helgen ble det kjent at spanske myndigheter har overtatt sparebanken CajaSur.- Det nærer opp under frykten i markedet for at gjeldsproblemene i Sør-Europa skal begrense veksten, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea til Reuters.Børsfallet settes også i sammenheng med økende geopolitisk usikkerhet med blant annet en eskalering av Nord- og Sør-Korea-konflikten.- Og oljeprisen faller. Det er veldig mye på en gang.Ifølge Roland preges børsutviklingen den siste tiden av at utlendinger trekker penger ut av Oslo Børs og søker trygge havner. Det kan være amerikanske obligasjoner og dollar.

Nyheter
Børs