Børsnedgang i Oslo

Hovedindeksen på Oslo børs synker.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen er mandag kl. 10.40 nedBørsen åpnet ned, men var etter ti minutters handel opp 0,15 prosent til 350,44.Oljeprisen er opp 0,82 prosent til 74,63 dollar. WTI-oljen ligger på 74,50 dollar, opp 0,71 prosent.Protector kom søndag med en tilbud til alle aksjonærer i Unison som gir en pen budpremie. Budet på 11 kroner pr. aksje gir en pris på 124 millioner kroner for alle eksisterende aksjer i Unison Forsikring. Det tilsvarer en budpremie på 48,8 prosent på siste handel 28. mai 2010.Unison stiger mandag formiddag 12,35 prosent til 10,1 kroner.Photocure meldte i helgen at USAs legemiddelmyndigheter (Food and Drug Administration, FDA) har godkjent Cysview, en fluorescens-basert prosedyre for deteksjon av papillær blærekreft. For det vil Photocure nå motta en milepælsutbetaling på 10 millioner euro fra sin lisenspartner GE Healthcare, og vil også motta royalties så snart produktet lanseres i USA.Aksjen stiger 16,1 prosent til 44 kroner.Shipping- og logistikkvirksomheten i Wilh. Wilhelmsen skal på børsen. Prisen per aksje vil ligge i intervallet 24,20 til 28,20 kroner. Fredag kveld sendte selskapet ut en børsmelding der de opplyser de venter å hente inn 200-400 millioner dollar. Noe som er i tråd med hva selskapet har indikert tidligere.Faktor Eiendom meldte mandag morgen om et underskudd i første kvartal på 46 millioner kroner. Aksjen synker 6,67 prosent på den dårlige nyheten, til 0,70 kroner.Seadrill kjøpte fredag i forrige uke ytterligere 9.071.948 millioner aksjer i Scorpion Offshore. Selskapet kontrollerer dermed i overkant av 45 millioner, eller 50,11 prosent av aksjene i Scorpion.Seadrill-aksjen er ned tre prosent til 129,3 kroner, mens Scorpion Offshore stiger 0,5 prosent til 40,2 kroner.Statoil er mandag morgen ned 0,23 prosent tl 130 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs