Hva skal en investor på Oslo Børs gjøre?

Bør du laste opp med aksjer etter den siste tids kollaps eller skal Oslo Børs videre ned? Analysesjef Stig Myrseth gir deg sin vurdering.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Er det på tide å laste opp med aksjer eller skal Oslo Børs videre ned? I dagens rapport fra Terra Markets ser analysesjef Stig Myrseth nærmere på børsutviklingen.- Med tekniske indikatorer i oversolgt territorium og en forward P/E på lite krevende 9,3 på hovedindeksen er det trolig for sent å selge for dem som ikke allerede har gjort det. Får vi et skarpt oversolgt-rally i tiden fremover, kan det imidlertid tenkes at dette skal benyttes til å redusere eksponeringen, sier Myrseth.- Vi heller mot at hovedtrenden på Oslo Børs vil være sidelengs i sommer da det vil ta tid å fjerne nok usikkerhet til at oppgangsmarkedet kan gjenopptas. Vår hovedbekymring knytter seg til Kina. Shanghai-børsen er ned 26 prosent siden toppen i fjor sommer. Dersom nedgangen skyldes risikoaversjon og psykologiske faktorer, er det liten grunn til uro, sier analysesjefen.- Dersom fallet innevarsler svakere konjunkturer, maner det til varsomhet. Årsaken er at Kina har stor innvirkning på råvaremarkedet. Avtar veksttakten i Kina vesentlig, kan oljeprisen og andre råvarer komme under press, noe som opplagt kan skape motvinder på vår hjemlige råvaretunge børs, sier Myrseth.- Avslutningsvis kan nevnes at de som bruker øynene godt, vil legge merke til at Shanghai-børsen har vært en pålitelig ledende indikator for Oslo Børs de siste årene. Dette forholdet gjør at den forsiktige investor antakelig vil foretrekke å vente med de tunge aksjekjøpene inntil vi ser klarere tegn til en utbunning i kinesiske aksjer, avslutter Myrseth.I skrivende stund står hovedindeksen i 328,77 poeng, ned 4,48 prosent.

Nyheter
Børs