- Kan gi renteheving

SEB tror en svekking av kronen mot euro åpner dørene for rentehevinger.

Sjefsvalutastrateg Carl Hammer i SEB. Foto: Finansavisen
Børs

Ifølge sjefsvalutastrateg i SEB, Carl Hammer, kan en kronesvekkelse isolert føre til at Norges Bank hever renten, til tross for at markedet ser ut til å være overbevist om at Norges Bank i stedet senker rentebanen, skriver Finansavisen onsdag.SEB tror kronen svekker seg på økt euro, og mener NOK har 8,20-8,30 som modellbasert "fair value".- Så vi tror kronen svekker seg til 8,15-8,25 mot euro, men da får vi nivåer det er attraktivt å handle på, sier Hammer til avisen.- Markedet er veldig "dovish" på Norges Bank. Vi mener at det nå er rom for mer haukaktig pengepolitikk. På marginen betyr en svekkelse på minst 3,5 prosent handelsveid for kronen at rentebanen fra mars blir beholdt, tror Hammer.SEB spår at kronen allerede i tredje kvartal har styrket seg igjen og kan handles for 7,70-7,80.

Nyheter
Børs