Oslo Børs viser styrke

Det har vært en god start på dagen i det norske aksjemarkedet. Fredriksen-dominerte selskaper er i fokus på godt og vondt. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Tor Olav Trøim (t.v.) og John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har startet dagen med oppgang etter at Tokyo-børsen og europeiske futures snudde opp på morgenkvisten. Ved lunsjtider (klokken 11:45) er hovedindeksen opp 1,33 prosent til 351,9, etter at de amerikanske futuresene peker mot en stadig mer positiv åpning. Dow-futuren er opp 200 poeng.I løpet av dagen har den kinesiske sentralbanken tilbakevist spekulasjoner om at de vurderer å kutte sin beholdning av 515 milliarder eurosone-statsobligasjoner, noe som bidrar til å sende aksjemarkedet ytterligere opp.-Europa var og vil fortsatt være en av de store investeringsmarkedene for Kinas valutareserver, skriver sentralbanken.Oljeprisen har steget etter børsslutt onsdag. Nå går Brent juli-olje for 72,83 dollar fatet, opp 1,5 prosent. Ved 17:30-tiden onsdag var prisen 71,61 dollar. Statoil er opp 1,4 prosent til 129,90 kroner.John Fredriksens riggselskap Seadrill faller 1,5 prosent til 143,90 kroner etter å ha levert kvartalstall . Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 216,8 millioner dollar i første kvartal 2010, mot 218 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 264 millioner dollar.- Det er omtrent som ventet, det er litt lavere på drift, mens utbytte er litt høyere enn vi ventet. Jeg synes tallene var ok, og de har fått på plass et lån som gjør at de sikrer seg ut 2011, kommenterer Frank Harestad i Pareto.- Det var en del som kjørte case på at de skulle øke utbyttet, men så kom driften litt under ventet. Markedet reagerer nok negativt på det, sier Harestad, som er positiv til aksjen.Scorpion Offshore stiger 7,7 prosent til 40,40 kroner på et bud fra Ensco på 39,50. Seadrill har tidligere budt 36 kroner for alle aksjene i selskapet.Et annet Fredriksen-selskap , Golar LNG Energy, faller 5,1 prosent på sine tall. Golar LNG Energy meldte før børsåpning om et resultat etter skatt på minus 10,9 millioner dollar i første kvartal 2010.Maritime Industrial Services (MIS) har inngått et forlik med Mosvold Middle East Jackup. Det innebærer at den langvarige konflikten mellom de to tar slutt, heter det i en børsmelding. MIS er opp 9,1 prosent til 12 kroner.Flere oljeservice- og offshore-aksjer gjør det skarpt. PGS, Acergy, Sevan Marine og Aker Solutions stiger to til fire prosent.Finanshuset Acta troner høyt på vinnerlisten. Aksjen er opp 13,7 prosent til 2,32 kroner, omsatt for beskjedne 646.000 kroner.Flere aksjer går ex utbytte torsdag. Deriblant Lerøy Seafood og Fred. Olsen Energy.Det er omsatt aksjer og andre verdipapirer for 1,83 milliarder kroner på Oslo Børs.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs