Rett til værs på Wall Street

Investorene på Wall Street ser ut til å være fornøyd med dagens makrotall. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Tradere på gulvet på NYSE - Foto: AP
Børs

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. Et minutt etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 2,35 prosent og står i 2.247,51 poeng mens Dow Jones står i 10.122,88 poeng etter en oppgang på 1,49 prosent.Utviklingen kan du følge her.Nøkkeltall fra USA Tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt med 14.000 personer til 460.000 pr. 22. mai sammenlignet med uken før. Analytikerstanden ventet 455.000 førstegangssøkende.Samtidig har det blitt kjent at forrige ukes tall ble revidert fra 471.000 til 474.000.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA falt fra reviderte 4,656 millioner personer til 4,604 millioner personer.Ifølge Bloomberg News steg Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA 3,0 prosent annualisert i 1. kvartal 2010. På forhånd var det ifølge Market Watch ventet en BNP-vekst på 3,4 prosent i perioden.Det private forbruket steg samtidig med 3,5 prosent i kvartalet, mens det var ventet en oppgang på 3,8 prosent.Signaler fra KinaI løpet av dagen har den kinesiske sentralbanken tilbakevist spekulasjoner om at de vurderer å kutte sin beholdning av 515 milliarder eurosone-statsobligasjoner, noe som bidro til å sende aksjemarkedet ytterligere opp.-Europa var og vil fortsatt være en av de store investeringsmarkedene for Kinas valutareserver, skriver sentralbanken.

Nyheter
Børs