Børsen stiger - firkløver opp over 10 prosent

Tirsdag gikk Oslo Børs på en real stjernesmell. Greier hovedindeksen å heve seg fra start onsdag? Slik ser det ut på Oslo Børs akkurat nå. (Oppdatert)

En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs startet onsdagen meget nervøst, men ser nå ut til å ha staket ut kursen oppover. Drøye halvannen timen etter åpning er hovedindeksen opp 1,03 prosent til 330.Dagen startet med oppgang, deretter falt man noe, før hovedindeksen igjen krabbet over sitt utgangspunkt.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1,20 milliarder kroner.Blant de aksjene som stiger finner man Bionor Pharma, Aqua BioTechnology, Faktor Eiendom og NavaMedic. Alle disse stiger over 10 prosent.På den andre siden av skalaen befinner blant annet Transeuro Energy, Aktiv Kapital og Aker Seafoods seg.Statoil stiger 0,71 prosent til 126,60 kroner.Oljeprisen holder seg lav etter kraftig fallOljeprisen holder seg lav etter tirsdagens meget så solide fall. Prisen på det sorte gull har i løpet av kort tid nå falt over 3,40 dollar.Brent for levering i august omsettes onsdag morgen for 75,46 dollar per fat, opp 0,01 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,38 prosent og omsettes til 76,21 dollar per fat.Dollaren faller i takt med de urolige tidene på børsene verden over.- Oljekontraktene fortsatte etter aksjemarkedene og dollaren etter hvert som investorene så nærmere på den økonomiske vendingen. Hvis økonomien fortsetter å svekke seg, er det ikke noe håp om økt energietterspørsel, uttaler Walter Zimmermann hos United-Icap til Wall Street Journal.Markedene var urolige tirsdag etter blant annet etter at amerikanske Conference Board reviderte ned sin ledende indikator for Kina for april fra 1,7 til 0,3 prosent, etter en regnefeil.Samtidig viste ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld at de amerikanske oljelagrene falt med 3,4 millioner fat i forrige uke til 359,0 millioner fat. Bensinelagrene svekket seg med 0,9 millioner fat, mens lagrene for destilater styrket seg med 4,0 millioner fat.Videre meldes det fra Mexicogulfen at 24,7 prosent av oljeproduksjonen i området, eller 395.878 fat pr dag, er stengt som følge av orkanen Alex.Normalt skal denne typen oljenyheter gi et visst push oppover for oljeprisen, men når det uteblir er det ekstra negativt.Av gassproduksjonen er 600 millioner kubikkfot pr dag stengt, tilsvarende 9,4 prosent. 28 plattformer og tre rigger er evakuert.Taper- og vinneraksjerTaperen på Oslo Børs akkurat nå er selskapet Aktiv Kapital er ned 9,51 prosent til 37,10 kroner. Transeuro Energy er ned 6,25 prosent til 0,15 kroner mens Aker Seafoods daler 6,08 prosent til 6,95 kroner.Heller ikke Acta, Jinhui Shipping eller Artumas Group har startet dagen særlig positivt.På vinnerlisten finner man NavaMedic i tet med en oppgang på 16,36 prosent til 6,40 kroner. Bionor Pharma stiger 11,87 prosent til 1,79 kroner.Aqua BioTechnology er opp 11,11 prosent, Faktor Eiendom styrker seg med 10,90 prosent mens Grieg Seafood er opp 9,21 prosent.Oppgang er det også for Sevan Marine, Codfarmer, AGR Group og TTS Marine.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs