Oslo Børs startet fredagen i pluss, men optimismen varte ikke lenge. Rundt klokken 16.30 var vi derimot tilbake i positivt terreng, og hovedindeksen endte til slutt på 361,86 poeng, opp 0,15 prosent.Et fat nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 78,20 dollar, ned 29 cent.Eitzen Maritime Services har forlenget to eksisterende kontrakter med ikke navngitte militære enheter. Avtalene er forlenget til henholdsvis august 2011 og desember 2011, og har en estimert verdi på henholdsvis 74 millioner dollar og 25 millioner dollar. Nyheten sendte aksjen rett til topps på vinnerlisten. Da fredagens handel var over hadde verdien på selskapet økt med 17,78 prosent.Foreløpige tall viser at det ble tegnet om lag 466,6 millioner aksjer ved hjelp av tegningsretter i emisjonen i PA Resources AB. Det tilsvarer rundt 99,3 prosent av de tilbudte aksjene. Resten av aksjene blir tildelt de som har tegnet aksjer uten støtte av tegningsretter. Totalt er det tegnet rundt 575 millioner aksjer uten støtte av tegningsretter.Emisjonen er dermed fulltegnet. Det endelige resultatet offentliggjøres rundt 22. juni. PA Resources blir tilført om lag 1,8 milliarder svenske kroner før fradrag av emisjonskostnader. PA Resources klatret i dag 13,15 prosent. Onsdag ble det klart at Aker Solutions-sjef med umiddelbar virkning. Nyheten førte til et solid fall i aksjekursen. I dag kunne derimot aksjonærene glede seg over at Aker Solutions har inngått en kontrakt med Noble Energy for levering av subsea-kontrollutstyr.Kontrakten har en verdi på 150 millioner kroner og vil bli levert i første kvartal 2011. Produktene skal brukes i Middelhavet på Noble Energys Tamar-prosjekt.Meglerhuset Goldman Sachs har hevet kursmålet på Aker Solutions fra 123 kroner til 125 kroner. Anbefalingen er likevel nøytral. I dag klatret Aker Solutuions 1,71 prosent før den sluttet på 86,45 kroner. Fondsfinans-analytiker Arild Nysæther ser for seg på lavere risikopremie på børsene, . Han tror på børsoppgang etter hvert som EU-landene får gradvis mer kontroll over gjeldssituasjonen. En av aksjene han anbefaler er Schibsted, som i dag klatret hele 7,81 prosent. 16. juni ble det kjent at styrene i Eidsiva Rederi og Dyvi holding ønsker å slå sammen selskapene. Avtalen var blant annet avhengig av at 175 millioner kroner blir hentet inn gjennom en emisjon.I dag foreslo Eidsiva-styret å hente 175-275 millioner til kurs 3,50-4,00 kroner i en emisjon rettet mot større, eksisterende aksjonærer og nye, potensielle investorer. Pengene vil bli brukt til å finansiere skipskjøp/konsolidering og generelle arbeidskapitalformål. I dag falt aksjen 15,22 prosent før den sluttet på 3,90 kroner.Det nye selskapet vil hete Norwegian Car Carriers og ha en flåte på 16 skip. som en sikkerhet mot urolige tider i Europa og usikkerheten rundt gjeldssituasjonen. Fredag er gullprisen igjen i all-time high og omsettes på 1.258 dollar pr. unse. Mange regner gull som en sikker havn i urolige tider og gullprisen er nå opp over 15 prosent så langt i år.Den tidligere toppnoteringen kom 5. juni da gullprisen var oppe i 1.254 og sluttet på 1.252,11 dollar, i følge Bloomberg. MSCI verdensindeksen er til sammenligning ned nesten fem prosent i år, skriver Bloomberg. CMC Markets mener at gullprisens oppgang de siste ukene har vært litt uvanlig.I et "risk on" klima med økende aksje- og valutakurser, pleier gull å falle og investorer mister interessen. Det er når frykten i markedet og "risk off" er tilstedet, at gull normalt gjør det bra, skriver Ole Arntzen i CMC Markets i en e-post til HegnarOnline.Se også på web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .