Derfor faller REC for 4. dag på rad

Etter en meget tung periode begynte ting å se litt bedre ut for solselskapet REC. Nå har imidlertid aksjen falt fire dager på rad. Her er grunnen til nedturen fredag.

Konsernsjef Ole Enger i REC - Foto: Finansavisen
Børs

Solselskapet REC er ned på Oslo Børs fredag, og dette er fjerde dagen på rad at aksjen faller.Nedgangen på ukens siste handelsdag er på rundt 5 prosent. Torsdag dalte selskapet 4,9 prosent. Dermed ser det ut til at oppturen ble kortvarig for REC.Etter å ha slitt i månedsvis løftet nemlig aksjen seg noe i en periode. Nå bærer det altså nedover igjen.- Solaksjene falt over hele linjen i USA. De tyske selskapene er opp på litt spesifikke nyheter. I tillegg har Morgan Stanley kuttet kursmålet, forklarer analytiker Henrik Schultz i Argo Securities til TDN Finans fredag.Torsdag falt konkurrenten SunPower 5,7 prosent på børsen, mens LDK Solar endte ned 2,5 prosent.Selskapet Q-Cells, som fredag morgen signaliserte at de venter å komme tilbake til positivt driftsresultat i andre kvartal, er lite endret.I tillegg har meglerhuset Morgan Stanley kuttet kursmålet på REC grunnet sterkere dollar. Dette forstår Schultz heller lite av.- Dette skjønner jeg ikke. At dollaren styrker seg er i sum positivt for REC. For REC er det største markedet i euro og når renminbien styrker seg mot dollar har dette i tillegg gjort at de kinesiske produsentene sliter i Europa. Det er ingen tvil som at en sterk dollar er bra for REC, sier analytikeren.

Nyheter
Børs