Det går mot en positiv åpning på Oslo Børs og aksjemarkedene i resten av Europa mandag.
endte i fredag og oljeserviceindeksen (OSX) steg 1,75 prosent. De norske aksjene i USA som Statoil, Seadrill og Frontline steg videre fra sluttnoteringen i Oslo., etter at den kinesiske sentralbanken, The Peoples Bank of China, lørdag uttalte at den vil gjøre yuan mer fleksibel, og la den flyte mot en kurv med valutaer, men foreløpig er Shanghai Composite opp "bare" 1 prosent til 2.538,66.- Lørdagens melding ble etterfulgt på søndag med en orientering om hvordan det nye regimet skal implementeres. Der sies det eksplisitt at noen éngangsrevaluering ikke er på tale. Og sentralbanken hevder at renminbikursen ikke er langt fra sin fundamentale verdi. Dette budskapet er nok primært rettet mot engstelige kinesiske eksportører, men er samtidig et signal til utlandet om ikke å vente for mye, skriver Handelsbankens sjeføkonom Knut Anton Mork i dagens morgenrapport.I tillegg er det kommet en kraftig oppjustering av veksten i Japan, som også blir veldig godt mottatt. Det var tidligere anslått en vekst på 1,4 prosent. Mandag ble den oppjustert til 2,6 prosent for 2010! Les . Brent for levering i august stiger 1,6 prosent mandag morgen og noteres i skrivende stund til 79,60 dollar fatet. er ventet og åpne opp rundt 0,7-1,0 prosent. Her hjemme forventer Netfonds at hovedindeksen skal opp over prosenten fra start.- Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag. . De asiatiske børsene steg kraftig i natt på nyheten om at kinesiske myndigheter vil avslutte Dollar peggingen. I tillegg endte OSEBX over 357,62 på fredag, noe vi tror kan utløse et teknisk taktskifte på børsen. Samlet sett er dette gode nyheter for aksjemarkedet, skriver Netfonds-analytiker Roger Berntsen.Estimatet fra Netfonds er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX kl 09:05. kan vi trekke frem at Hydro har satt vilkårene for sin kommende fortrinnsrettsemisjon, der de skal hente 10 milliarder kroner. Tegningskursen blir 26,3 kroner og tegningsperioden er 25. juni til 9. juli. .BW Offshore vil kjøpe Prosafe Production og har fremsatt et tilbud på 1,2 BWO-aksjen og 5,24 kroner i kontanter per Prosafe-aksje. Dette tilsvarer en pris per aksje på 16,21 kroner og et premium på 17,0 prosent sammenlignet med fredagens sluttkurs i Prosafe. . har avdekket negative avvik i Unison Forsikring og senker sitt tidligere bud med 64 prosent! .EMGS har , mens . Det skjer pent lite på makrofronten i dag. - Det kom ingen makrodata av interesse på fredag, og vi venter heller ingen i dag. Det er høyst uvanlig at dette skjer to markedsdager på rad, men så vidt vi vet er det helt tilfeldig, påpeker Handelsbanken i sin morgenrapport. Fra europeisk side begynner vi i morgen med den tyske Ifo-indeksen og fortsetter med lynestimater for PMI på onsdag. Fra USA får vi bruktboligomsetning og næringslivsindekser fra Richmond Fed i morgen, nyboligomsetning på onsdag, ordretall for varige industrivarer på torsdag og endelige tall for første kvartals BNP samt forbrukersentiment fra University of Michigan på fredag. I tillegg får vi pressemelding fra Feds rentemøte onsdag kveld. Her hjemme blir rentebeslutningen til Norges Bank ukens store makrobegivenhet. Hold deg oppdatert med vår eminente .