IGE Resources AB har trukket første tranche av selskapets nyetablerte trekkrettighet for ny egenkapital. Første utbetaling har gitt IGE fem millioner kroner i ny egenkapital. Det opplyser selskapet i en børsmelding onsdag.I den forbindelse har selskapet utstedt 10,8 millioner aksjer til en kurs på 0,4646 kroner i forbindelse med en ny egenkapitalfasilitet fra Yorksville Advisors.Ifølge avtalen om den 150 millioner kroner store trekkrettigheten har IGE rett, men ingen forpliktelse til å trekke opp egenkapital i trancher mot å utstede aksjer til Yorkville over de neste 30 månedene. Maksimumsbeløpet i hver tranche er begrenset til 40 millioner kroner, heter det videre i meldingen.- Den første bruken av dette instrumentet bekrefter enkelheten og attraktiviteten i SEDA-avtalen. Fasiliteten gir sikkerhet for finansiering samtidig som den styrker IGEs finansielle fleksibilitet. Den lave kursrabatten som ligger i avtalen representerer en gunstig kapitalkostnad sammenlignet med alternativene, sier adm. direktør Tomas Fellbom i IGE.Les.