Hovedindeksen på Oslo Børs er mandag morgen opp 1,9 prosent til 368,7.Oljeprisen er opp 2 prosent til 79,8 dollar for både Brent og WTI. Det bidrar til å sende Statoil opp 1 prosent til 137,5. Seadrill er opp 3 prosent til 134,7 kroner.Mandagen preges også av flere store nyheter. med et av verdens ledende oljeselskap som vil løfte omsetningen med minst 150 millioner dollar i løpet av de neste par årene. Det betyr at kontrakten kan gi seismikkselskapet driftsinntekter på 1 milliard kroner.EMGS er opp 72 prosent til 6,1 kroner. Det sender børsverdien på selskapet opp med 331 millioner kronerr, fra 446 til 767 millioner kroner. BW Offshore byr på Prosafe Production mandag og tilbyr 1,2 BWO-aksjen og 5,24 kroner i kontanter per PROD-aksje.På toppen av dette meldes det at og blir det 8. største selskapet på Oslo Børs målt i børsverdi.Acergy er opp 11,3 prosent til 112 kroner. Subsea 7 stiger 11,5 prosent til 116 kroner.Det betyr at fusjonsnyheten har sendt verdien på de to selskapene opp med tilsammen 3,5 milliarder kroner mandag morgen.For Unison-aksjonærene har det ikke vært like hyggelig i helgen. Selskapet er i ferd med å bli kjøpt opp, men nå er det oppdaget negative avvik på 70 millioner kroner og .Unison er med det blitt dagens taper, med et kursfall på 61 prosent til 5,02 kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .