KjøpLogg inn

Har steget 40 prosent på to dager

Stemningen på Oslo Børs er igjen heller laber. Men for to aksjer har uken til nå vært en fest uten like.

Publisert 24. juni 2010 kl. 11.06
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
En Onkel Skrue-figur inne på Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oslo Børs opplever igjen en tung dag torsdag, og hovedindeksen er for øyeblikket ned 0,66 prosent til 356,21.Dagen begynte imidlertid bra, og hovedindeksen startet med å bevege seg rett opp. Det tok imidlertid ikke lang tid før pessimismen igjen rådet ble investorene, og like før klokken 09.30 var man tilbake i rødt.En dalende oljepris bidrar selvsagt også til å dra ned stemningen. Brent for levering i august omsettes nå for 75,69 dollar per fat, og det er ned 0,76 prosent inneværende døgn.Men for to norske aksjer har uken så langt vært en real fast. Oslo Axess-aksjen Cecon og EMGS har nemlig lagt kraftig på seg siden uken startet på mandag.Cecon har i løpet av uken blitt omsatt til 0,30 kroner, mens kursen torsdag ligger på 0,51 kroner. Det innebærer at aksjen har hevet seg 70 prosent bare på noen få dager. Siden åpning mandag har Cecon lagt på seg rundt 40 prosent.Også EMGS opplever gode dager og aksjen - som hevet seg voldsomt forrige uke - har fortsatt å stige denne uken. Siden mandag har kursen hevet seg med rundt 20 prosent.Torsdag er Cecon opp 21,42 prosent mens EMGS legger på seg 2,20 prosent.Cecon melder torsdag at de nå har fått innvilget en ny forlengelse av pausen for rentebetalinger på obligasjonslånet på 100 millioner dollar.