KjøpLogg inn

Hever kursmålet på EMGS

- Kontrakten har en verdi på rundt 2,60 kroner per aksje. Vi hever kursmålet fra 8 til 10-14 kroner og forventer at flere signifikante kontrakter er like rundt hjørnet for selskapet, skriver Carnegie-analytiker John Olaisen i en oppdatering.

Publisert 21. juni 2010 kl. 10.17
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
Carnegie-analytiker John Olaisen - Foto: Finansavisen

Oljeserviceselskapet EMGS meldte lørdag at de har vunnet en gigantkontrakt med et av verdens største oljeselskap.Kontrakten skal, i følge selskapet, være verdt minst 150 millioner dollar, tilsvarende 950 millioner kroner.Carnegie-analytiker John Olaisen påpeker at arbeidet vil ta rundt 2,5 år, noe som betyr en dagrate på 165.000 dollar. Det er foreløpig ukjent hvilket selskap EMGS har inngått kontrakten med, men Olaisen tror Exxon er motparten og at arbeidet skal utføres i Vest-Afrika.- Kontrakten har en verdi på rundt 2,60 kroner per aksje. Vi hever kursmålet fra 8 til 10-14 kroner og forventer at flere signifikante kontrakter er like rundt hjørnet for selskapet, skrev Olaisen i en oppdatering til sine kunder i helgen.Videre fremhever Olaisen at kontrakten reduserer emisjonsfaren i selskapet betydelig, samt at det åpner muligheten for å øke gjeldsgraden. Han påpeker også at EMGS har et fremførbart underskudd på tre kroner per aksje.Oppkjøp i sikte? Kontrakten kan trigge potensielle kjøpere. Vi anser Fugro som den mest sannsynlige budgiveren, ettersom selskapet har en konvertibel obligasjon i EMGS som vil gi kontroll på 12-13 prosent av aksjene (konverteringspris rundt 5,40 kroner per aksje), heter det i oppdateringen.Olaisen har lenge operert med en kjøpsanbefaling på EMGS. Han trakk blant annet frem aksjen da han gjestet HegnarTV i midten av april i år. Siden den gang har markedene og særlig oljeservice-sektoren korrigert kraftig ned. Etter dagens opptur er EMGS tilbake på nivåene fra forrige topp, i midten av april. I skrivende stund noteres aksjen til 6,0 kroner, opp nesten 70 prosent.