KjøpLogg inn

Hvordan vil rente-dommen påvirke kronen?

En mer dueaktig rentebeskjed fra Norges Bank enn hva som allerede er priset inn tror Handelsbanken kan resultere i en kortsiktig kronesvekkelse.

Publisert 23. juni 2010 kl. 11.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 262 ord
Sjeføkonom Knut Anton Mork og makroøkonom Shakeb Syed, Handelsbanken Capital Markets - Foto: Finansavisen

Som alle de andre ekspertene venter Handelsbankens økonomer ingen renteendring fra Norges Bank i dag. Derfor vil oppmerksomheten rettes mot budskapet i rapporten, først og fremst om rentebanen, Norges Banks egen prognose for renteutviklinga framover.- Som før nevnt tror vi denne banen vil senkes litt, primært på grunn av uroen i Europa og den utvidede kredittspreaden. Vårt estimat går ut på en nedrevisjon på opp til 25 bp ved kommende årsskifte. Det innebærer en utsettelse til slutten av oktober av den rentehevinga som i mars ble indikert til møtet seint i september. Så venter vi ingen ny heving før neste år, skriver sjeføkonom Knut Anton Mork i onsdagens morgenrapport .Han understreker usikkerheten i bildet. En viktig usikkerhet er hva Norges Bank vil anta om kredittspreaden framover. En annen stor usikkerhet er utviklinga i det globale bildet og aller mest i Europa.- Siden forrige bunnotering for EUR/NOK 14. juni (7,8100) har kronen svekket seg gradvis mot euro.Toppnotering for EUR/NOK over natten har vært rett i overkant av 7,95, et nivå vi tidligere har omtalt som et motstandsområde. Kronesvekkelsen denne uken mener vi så langt har vært en kombinasjon av nedskalering av netto lange NOK-posisjoner i forkant av dagens rentemøte i Norges Bank og at risikoaversjonen har økt, heter det i rapporten.En mer dueaktig rentebeskjed fra Norges Bank enn hva som allerede er priset inn tror Handelsbanken kan resultere i en kortsiktig kronesvekkelse. En bevegelse opp mot 8,05-10 området mener de dog vil vekke interesse for kronekjøp på nytt. En mer haukaktig sentralbank mener de trolig vil resultere i fornyet fokus på 7,80 igjen.