KjøpLogg inn

- Kjøp 1 krone for 20 øre

- I praksis kjøper investorene 1 krone til 20 øre, sier Codfarmers i forbindelse med dagens emisjon.

Publisert 24. juni 2010 kl. 12.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 234 ord
Codfarmers-sjef Harald Dahl. Foto: Selskapet

Torskeselskapet Codfarmers har allerede fått på plass knappe 40 millioner i sin rettede emisjon torsdag.- Med disse pengene på plass ser jeg lysere på utviklingen for oppdrettstorsk, sier konsernsjef Harald Dahl i Codfarmers i en melding.Han har tatt over førerstolen i selskapet som konsernsjef og investerer selv tre millioner kroner i selskapet og han har stor tro på i fremtiden.Det har tatt lengre tid og kostet mer å få torskeoppdrett på rett kjøl. I 2008 var det 25-30 aktører i markedet. Men i år er det kun tre aktører - inkludert Codfarmers - som setter ut yngel til fremtidig produksjon av torskekjøtt.- Når vi klarer å investere i et tøft marked og gå motsyklisk vil dette forhåpentligvis gi gode resultater i fremtiden, sier Dahl.Bare i år har torskeprisen økt med 30 prosent fra 20 til 26 kroner. Noen estimater viser at prisene vil ligge i spennet 27-32 kroner. Det gir positiv kontantstrøm i Codfarmers ved torskepriser over 23 kroner.Emisjonskursen er satt til 50 øre, og det priser selskapet til 22 millioner kroner. Ifølge Codfarmers anslår analytikerne verdiene bak hver aksje til å ligge i spennet 1-3 kroner. I praksis kjøper investorene 1 krone til 20 øre, heter det i meldingen.Gjelden mot Innovasjon Norge er refinansiert og de store avdragene er forskjøvet med femårs avdragsprofil fra 2012.Kostnadene i selskapet er redusert med 25 millioner kroner årlig. Emisjonen skal vedtas på generalforsamling fredag 25. juni 2010.