Meglerhus: Kjøp disse aksjene

Meglerhus snakker om viktig milepæl og sterk etterspørsel. Her er dagens aksjetips.

Stig Myrseth
Børs

I dagens rapport fra Terra Markets omtales følgende aksjer som dagens case:•NorDiag (2,04) - amerikansk distribusjonsavtale viktig milepæl. For to uker siden meldte selskapet at det har inngått en ikke-eksklusiv distribusjonsavtale med Fisher Healthcare for selskapets Arrow- og Bulletprodukter i USA. Tidligere har Fisher vært forsiktig med å inngå distribusjonsavtaler med uetablerte selskap uten god posisjon i USA. På bakgrunn av dette kan avtalen ses på som en signifikant milepæl for NorDiag.•Yara (198,50) - videre styrkelse i ureamarkedet. Ureamarkedet har strammet seg ytterligere til hvor produsentene nå krever en Yuzhnyy-pris på USD 240 mot USD 235 i starten av forrige uke. En styrket kinesisk valuta vil gjøre kinesisk kornimport relativt sett billigere og trolig underbygge etterspørselen og prisene på matvarer. En styrket kinesisk valuta vil også gjøre kinesisk eksport av gjødsel dyrere. Prisen bør kunne stige ytterligere mot USD 260 i fjerde kvartal drevet av sesongmessig sterk etterspørsel.Les også: Analysesjef sier kjøp

Nyheter
Børs