KjøpLogg inn

Meglerhus: Kjøp disse aksjene

Meglerhus snakker om solid ordrebok, gode utsikter, positive effekter og oppside.

Publisert 23. juni 2010 kl. 12.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Stig Myrseth

I dagens morgenrapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:•AF Gruppen (36,90) - solid ordrebok og gode utsikter frister. AF Gruppen er et av Norges største entreprenør- og industrikonsern. Verdien av ordreboken nådde NOK 6,6 mrd ved utgangen av første kvartal. Dette er det høyeste nivået i selskapets historie. Verdien av ordreboken tilsvarer 110 prosent av estimert omsetning kommende tolv måneder. Vi har et DCF-basert kursmål på 46 kroner per aksje, noe som er nok til å forsvare en kjøpsanbefaling.•Yara (199,70) - styrket kinesisk valuta bør gi en positiv effekt. En styrket kinesisk valuta vil gjøre kinesisk kornimport relativt sett billigere og trolig underbygge etterspørselen og prisene på matvarer. Etterspørselen etter gjødsel har tatt seg gradvis opp den siste tiden noe som har drevet ureaprisen opp. Yuzhnyy-prisen blir nå rapportert til USD 230. Vi ser fortsatt oppside i urea og tror prisen vil ligge på USD 230-240 i tredje kvartal. Vi har et DCF-basert kursmål på 230 kroner per aksje. Med indikasjoner om at ureaprisen har nådd bunnen, bør minste motstands vei være opp.