Etter en rød åpning, har Oslo Børs sakte men sikkert steget i formiddagstimene. Ved lunchtider torsdag er hovedindeksen opp 0,79 prosent til 364,47 poeng.Også oljeprisen har snudd etter at den falt torsdag morgen. Brent-olje med august-levering handles nå for 78,57 dollar fatet, opp 0,54 prosent. WTI-oljen er ned 0,46 til 77,31 dollar fatet.Statoil handles i øyeblikket for 137,7 kroner, opp 0,73 prosent. Blant de mest omsatte er det REC som hittil kan ansees å være dagens vinner. Solenergiselskapet er opp 5,37 prosent til 20,59 kroner.At Tyske myndigheter har om å kutte i landets solenergisubsidier er blant nyhetene som løfter aksjen torsdag. I tillegg meldes det at i REC, samt at Credit Suisse har på selskapet til "outperfom" fra tidligere nøytral.Dagens dårlige nyhet for selskapet er at spanske myndigheter nå har vedtatt til solenergi. Også SAS løfter seg torsdag formiddag, og flyselskapet er nå opp 3,4 prosent til 24,3 kroner.Visepresident i Leisure Sales i SAS, Annelie Nässén, at selskapet nå ha fulle fly på interkontinentale ruter.- Det har kanskje ikke vært slik før, men nå er flyene stappfulle. Interkontinentalt går det knallbra, uttalte Nässén under et pressetreff. De fleste av tungvekterne stiger torsdag. DNO er opp 3,67 prosen til 8,19 kroner, mens Norwegian, TGS og Yara stiger med mellom to og tre prosent.Også Aker Solutions, som i går falt kraftig etter at det ble kjent at adm. direktør Siemen Lieungh , stiger i dag. Selskapet til en verdi på drøye 900 millioner kroner, og aksjen stiger 0,4 prosent til 87,95 kroner.Blant taperne finner vi IGE som falle 2,04 prosent til 0,48 kroner. Også Orkla, Schibsted og Marine Harvest er røde torsdag formiddag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .