To uker med oppgang i New York

De viktigste indeksene steg fredag og det ble oppgang for andre uke på rad i New York. Disse selskapene rapporterer kvartalstall kommende uke. Og det kommer viktige nøkkeltall.

Traderne Thomas McCauley, venstre, og Andrew Silverman på gulvet på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs
Dow Jones steg 0,16 prosent til 10.450,64. Nasdaq-indeksen steg 0,11 prosent til 2.309,80 og S&P 500-indeksen endte opp 0,13 prosent til 1.117,51Dow Jones steg 2,4 prosent sist uke og det samme gjorde S&P 500. Nasdaq steg 1,8 prosent. Uken før var oppgangen på henholdsvis 2,8 prosent, 2,5 prosent og 1,1 prosent.Oljeprisen (Brent og lettoljen) endte på 78,4 dollar.Fryktindeksen. I følge MarketWatch er den da tilbake under sitt 50-dagers glidende snitt og faller det et par punkter til er den under 100-dagers snittet.Gull derimot fortsatte også å stige og sluttet igjen til tidenes høyeste notering på 1.258,30 dollar pr. unse, etter å ha vært så høyt som 1.263,70 dollar.De to siste ukenes oppgang har også løftet Dow Jones og S&P 500 over sine 200-dagers glidende gjennomsnitt, noe som også anses som svært positivt.Kommende uke blir spennende. Da får vi den første pekepinnen på hvordan det har gått i siste kvartal. Da legger blant andre 5 selskaper som inngår i S&P 500 indeksen frem kvartalstall, tre fra teknologisektoren: , og . I tillegg kommer og På onsdag kommer , og På torsdag rapporterer og husbyggeren , , og Det blir også boligsalgstall, consumer sentiment og det er rentemøte i USA også.Få over viktige nøkkeltall og hendelser komme uke.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..