KjøpLogg inn

USA: Færre søker ledighetstrygd

Antall søkere til ledighetstrygd faller mer enn ventet i USA.

Publisert 24. juni 2010 kl. 14.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord

Tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra reviderte 476.000 personer per 12. juni til 457.000 per 19. juni.Man hadde på forhånd forventet 463.000 førstegangssøkere, ifølge vår tjeneste Market Watch .Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA falt fra reviderte 4,593 millioner til 4,548 millioner personer.Les mer her.Jobless claims Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken. Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker tallet, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa.Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger.