Det ble en rød dag på Oslo Børs. Det var først og fremst to faktorer som sendte børsen ned; elendige boligtall fra USA og et kraftig oljeprisfall. Hovedindeksen endte ned 1,4 prosent til 358,63. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for ikke altfor imponerende 5,1 milliarder kroner.Ellers i Europa er også trenden utelukkende negativ. Ved stengetid klokken 17:30 var FTS 100 i London ned 1,1 prosent, CAC 40 i Paris 1,6 prosent og DAX i Frankfurt ned 1,0 prosent. Wall Street faller også. Så langt er Dow Jones og Nasdaq ned henholdsvis 0,2 og 0,5 prosent. (Artikkelen fortsetter under bildet) stupte med 32,7 prosent i mai. Vi er nå nede i rekordlave 300.000 enheter på årsbasis, mot reviderte 446.000 i april. Ifølge Reuters var det ventet at tallet skulle være 410.000 Oljeprisen faller kraftig tilbake. Nå går Brent august-olje for 75,91 dollar fatet, ned 2,8 prosent. Til sammenligning var prisen 78,56 dollar da børsen stengte tirsdag. Reuters viser til offisielle amerikanske lagertall som viser mer olje på lager og nye prognoser fra International Energy Agency (IEA).Tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 3,7 millioner fat i forrige uke til 362,4 millioner fat. Tilsvarende , sluppet 16:30 i ettermiddag, viste en økning på 2,0 millioner fat til 365,1 millioner fat sist uke, mens de ifølge Bloomberg var ventet å falle med 0,8 millioner fat.Statoil falt 1,8 prosent til 133,50 kroner.(Artikkelen fortsetter under bildet) Yara var det store lyspunktet med en oppgang på 2,2 prosent til 204,10 kroner. Det har ikke kommet nyheter fra selskapet. I dag ble det kjent at BASF kjøper det tyske kjemikalieselskapet Cognis for 700 millioner euro, noe som gir selskapet en enterprise value på 3,1 milliarder euro.Tirsdag ettermiddag meldte TDN Finans at Reliance Industries kan komme til å investere mer enn tre milliarder dollar de neste fire til fem årene for å bygge kapasitet og gå inn i gjødselsbransjen.- Jeg tror primært at det er momentet i gjødselmarkedet som bidrar til oppgangen i Yara-kursen i dag. Selgere i referansehavnen Yuzhnyy krever nå over 240 dollar pr tonn fob for urea, mens prisene i forrige uke lå på rundt 225 dollar pr tonn fob, sier analytiker Marianne Skeisvoll Bjørnsen i Argo Securities til TDN Finans.(Artikkelen fortsetter under bildet) Øverst på vinnerlisten finner vi Oslo Axess-selskapet Cecon, som var opp 40 prosent til 42 øre. I løpet av dagen svingte kursen fra 34 til 55 øre, så her var det muligheter for traderne. I formiddag ble det innført i aksjen uten at det ble funnet noe ureglementært. Omsetningen i aksjen er imidlertid ikke all verden; bare en snau million.(Artikkelen fortsetter under bildet) Artumas Group var opp 10 prosent til 2,86 kroner. Artumas Group at selskapet har inngått en avtale med Wentworth Resources Limited om å kjøpe 100 prosent av aksjene i selskapet mot å utstede inntil 32.956.000 aksjer i Artumas. Bytteforholdet tilsvarer en Artumas-kurs på 3,25 kroner per aksje, en premie på rundt 25 prosent i forhold til tirsdagens børskursCove Energy , men ønsker ikke å skade egen aksjekurs med en fiendtlig kamp, skriver Stocklink. Det skal ha vært et resultatløst møte mellom styret i Cove Energy og styrelederen i Artumas, John Bentley, i dag. AGR Group endte opp 14,3 prosent til 12 kroner. AGR Field Operation, som er en del av Oslo Børs listede AGR Group, opplyste i morges at selskapet har med PTTEP Australia for levering av logistikk, lagring, vedlikehold, oppussing og utleie av oljefeltutstyr. Kontrakten har en estimert verdi på om lag åtte millioner kroner over de tre neste årene. REC falt 5,8 prosent til 18,80 kroner. I dag ble det kjent at en for tredje kvartal til 1,11 euro per watt. Dette for å være på linje med hva de taiwanske produsentene tar i dag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .