De amerikanske børsene endte i positivt terreng torsdag etter et solid sluttrally i aksjer innen teknologi, konsum og industri. Apple Inc. steg 1,7 prosent på optimisme rundt selskapets nye iPhone. REC-konkurrenten First Solar Inc gikk 3,9 prosent på en kjøpsanbefaling fra Credit Suisse Group AG. En sterkere euro mot dollar bidro også til oppturen, melder Bloomberg.Standard & Poor's 500-indeksen steg 0,1 prosent til 1.116,01, mens Dow Jones Industrial Average endte opp 0,2 prosent til 10.434,17. På det meste var indeksen ned så mye som 90 poeng. Nasdaq steg 0,1 prosent til 2.307,16.Ratingbyrået Standard & Poor's har nedgradert kredittverdigheten til oljeselskapet BP. Nyheten ble kjent rett etter at New York-børsen stengte torsdag.- Nedgraderingen reflekterer vår oppfatning av utfordringene og usikkerheten BP fortsatt står overfor i etterkant av eksplosjonen på oljeriggen Deepwater Horizon, heter det i en uttalelse fra Standard & Poor's.Amerikanske futures falt på jobless claims-tall. Antalletsteg 12.000 til 472.000 personer per 12. juni, mot ventet 450.000 personer. falt som ventet med 0,2 prosent på månedsbasis i mai.Philly Fed-indeksen var torsdagens .Tallene viste at Philadelphia Federal Reserve Banks indeks falt til 8,0 i juni fra 21,4 måneden før, og indeksen er dermed på det laveste nivået siden november 2009. På forhånd var det ventet en indeks på 20,0.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..