BNP-veksten i Kina i 2. kvartal var på 10,3 prosent og veksten i industriproduksjonen falt mer enn venstet i juni, melder Bloomberg. Det var ventet en vekst på 10,5 prosent. BNP-veksten i 1. kvartal var på 11,9 prosent.Nå kuttes også estimatene for årsveksten i 2010. JPMorgan Chase har nå, i følge nyhetstjenesten, nedjustert sitt anslag fra 10,8 prosent til 10 prosent.Inflasjonen falt også mer enn ventet, til 2,9 prosent i juni, mens industriproduksjonen overrasket alle. Den økte med 13,7 prosent. Det var mindre enn 26 av 27 anlytikere hadde ventet.Det negative med fallet i BNP-veksten er at det kan bidra til lavere vekst globalt, selv om fra 4,2 i april til 4,6 prosent.På den positive siden medfører denne lille avkjølingen i Kina at det trolig ikke blir behov for ytterligere tiltak fra myndighetenes side. I hvert fall ikke med det første.Kina er heller ikke lengre det landet i Asia med størst vekst. . Kina har imidlertid den høyeste veksten blant de største økomiene.FED-sjefen, Ben Bernanke, uttalte onsdag at veksten nå blir mindre enn ventet, og at veksten i 2. halvår blir lavere enn i 1. kvartal.Nå kuttes årsestimatet fra en BNP-vekst på 3 - 3,5 prosent til en vekst på 3,2 - 3,7 prosent.USA hadde en . Første estimat for BNP-veksten i 2. kvartal kommer 30. juli. Lavere vekstanslag i USA og lavere vekst i Kina bidro torsdag også til at Shanghai Composite falt 1,87 prosen til 2.434,3. CSI 300 falt 1,7 prosent.Det var også blodrødt stort sett over hele linjen i Asia. Morgan Stanleys stillehavsindeks, som dekker 1.000 aksjer hvorav 60 prosent japanske, falt 1 prosent. Mer enn to aksjer falt for hver som steg.Topix i Tokyo falt 1,62 prosent, mens Nikkei 225 falt 1,12 prosent til 9.685,53.I Hong Kong falt Hang Seng 1,48 prosent, mens nedgangen i India var på marginale 0,02 prosent. I Singapore falt Strait Times 0,21 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .