Flyselskapet Norwegians varslede satsning på langdistanseflyvninger er nitrist nytt for et SAS som allerede er kraftig presset.Det sier Johannes Møller i Danske Bank til nettstedet tirsdag.Lavprisselskapene har nemlig så langt holdt seg langt borte fra lange flyvninger til og fra Norden. Bjørn Kjos & Co. kan endre på det, og dette gjør at SAS skjelver i kortbuksene, tror Møller.- Norwegians planer er en veldig stor trussel mot SAS. Selskapet har allerede store problemer på langdistanse ettersom de mangler kritisk masse. Dessuten mangler de økonomiske muskler for å øke antallet langdistanseflyvninger, sier analytikeren.Han tror SAS kan bli tvunget til retrett på de lange distansene, dersom Norwegian begynner å fly her.- Hvis Norwegian begynner å konkurrere på langdistanselinjene kan SAS bli tvunget til å nedskalere på dette området. Det vil i så fall få negative effekter på den øvrige virksomheten.Norwegian faller 5,61 prosent til 101 kroner tirsdag (), mens SAS stiger 4,78 prosent til 21,90 kroner.