Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i går ned 0,89 prosent før den sluttet på 354,02 poeng. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i august, sto ved stengetid i 76,70 dollar, da tilsvarende en marginal oppgang i gårsdagens handel. da tallene for 2. kvartal ble lagt frem i går, men sviktende ordrereserver bekymrer markedet, som sendte aksjen ned med 5,42 prosent. Federal Reserves uttalelser om at veksten blir mindre enn ventet, sørget for at investorene på Wall Street ble langt mer forsiktige ut over dagen i går. Nye stimulansestiltak kan bli aktuelt for å bedre utviklingen.Dow Jones reddet seg likevel så vidt inn til sin sjuende dag på rad med oppgang, og hadde ved stengetid lagt på seg 0,04 prosent til 10.366,72 poeng.S&P 500 falt marginale 0,02 prosent, mens Nasdaq, drevet av Intels solide tall dagen i forveien, endte opp 0,35 prosent.Oljeprisen faller noe torsdag morgen, og er også noe lavere enn nivåene ved stengetid i Oslo i går. Brent august-olje står i 76,38 dollar, ned 0,5 prosent i dagens handel.De asiatiske børsene sliter i motbakke torsdag. I Tokyo faller Nikkei 225 1,1 prosent, mens Topix går tilbake 1,5 prosent. Nedgangen kommer i kjølvannet av Feds nevnte uttalelser om at veksten blir mindre enn ventet. Nye tall fra detaljhandelen i USA bekymrer også investorene.I Hong Kong er Hang Seng indeksen ned 0,25 prosent, mens CSE 300 i Kina faller 0,15 prosent. Shanghai-børsen faller beskjedent, ifølge Bloomberg på rykter om at den mer moderate veksten i landet vil få kinesiske myndigheter til å lette på pengepolitikken.Det ligger til rette for svak nedgang fra start i Europa torsdag.Finansielle bookmakere venter at FTSE 100 åpner opptil 10 poeng (0,2 prosent) lavere, mens DAX i Frankfurt kan åpne opptil 13 poeng (0,2 prosent) lavre enn onsdagens slutt. CAC 40 i Paris er ventet opptil 16 poeng (0,4 prosent) lavere. - Vi tror Oslo Børs åpner ned i dag. Vårt Fair Value-estimat for hovedindeksen er 353, ned 0,3 prosent, skriver meglerhuset, og viser til BNP-tallene fra Kina i natt, som kom inn litt svakere enn ventet.Fasisten viste at veksten i 2. kvartal var på 10,3 prosent, mot 11,9 i prosent 1.kvartal.- Alle de asiatiske børsene endte ned. Senere i dag slippes det viktige Q2-tall fra USA, blant annet fra JPMorgan. Estimatet er beregnet klokken 07:00 og relaterer seg til OSEBX klokken 09:05, heter det videre. Torsdagen byr blant annet på kvartalstall fra Storebrand, Komplett, Kongsberg Automotive og Fred. Olsen Energy. Førstnevnte er allerede ute, og viser at selskapet .Makrotall- og nyheter:Kina: BNP 2. kvartal (se over) Kina: PPI juniKina: KPI juniKina: Detaljhandel juniKina: Industriproduksjon juniJapan: Hellas: Arbeidsledighet aprilNorge: Byggeareal mai kl 10:00Norge: Handelsbalanse juni kl 10:00USA: PPI juni kl 14:30USA: Jobless claims uketall kl 14:30USA: Empire manufacturing juli kl 14:30USA:Industriproduksjon juni kl 15:15USA: Philadelphia Fed juli kl 16:00På finner du en kalender som blant annet viser dagens og de neste dagenes økonomiske begivenheter, forventningene i markedet og historiske data.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .