om et resultat før skatt på 4,36 milliarder kroner i 2. kvartal, sammenlignet med 1,15 milliarder kroner året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 4,26 milliarder kroner.Argo-analytiker Geir Kristiansen rapporten som "alt i alt god", men fant svake punkter.- Jeg hadde ventet et negativt bidrag fra Vital, men tapet ble større enn forutsatt, sa han. Vital hadde i 2. kvartal et underskudd på 102 millioner kroner, og forklaringen er børsuroen, skriver Finansavisen.- De siste ti dagene i juni påvirket oss vesentlig på finanssiden. Det var børsuroen disse dagene som gjorde at vi gikk i minus, sier adm. dir. Tom Rathke i Vital, som må innfri en rentegaranti på 3,5 prosent overfor en stor del av pensjonskundene som har en tradisjonell ytelsespensjon.Samtidig påpeker han overfor avisen at Vital hadde levert "et godt plussresultat" om første uke i juli hadde vært med i tallene.Ved utgangen av 2. kvartal hadde Vital 15,6 prosent av pensjonsmidlene, eller rundt 30 milliarder kroner, i aksjer. Tre måneder før var andelen på 16,7 prosent.